Antartica ontdekt!

Op 26 januari was het tweehonderd jaar geleden dat de Est Fabian von Bellinghausen op twintig kilometer van Antartica zeilde. De Zuidpool met zijn prachtige kusten en lege binnenland was al decennia eerder ‘gespot’ door James Cook, maar Von Bellinghausen kwam dichterbij dan wie ooit en geldt als de ontdekker.

De avonturen maar vooral de schetsen en tekeningen van zeevarende poolreizigers zijn samengebracht in het prachtboek Het logboek van de zeevaarder. Waarom mensen als de eerste ijsbergen opdoemen alle zeeziektes, koude en ontberingen zijn vergeten, wordt duidelijk als je dit boek hebt bekeken.

Met een voorwoord van solozeezeiler Henk de Velde en schetsen en verhalen over Vasco da Gama, Julius Payer, Zheng He, Piri Reis en Willem van de Veld

Over 'Het logboek van de zeevaarder'

In het prachtige vierkleurenboek Het logboek van de zeevaarder neemt poolreiziger Huw Lewis-Jones ons mee op ontdekkingsreis. Aan de hand van originele logboeken, brieven en dagboeken volgen we de reizen van bekende kapiteins, maar ook van matrozen, scheepskoks, chirurgijns, kunstenaars en avonturiers. Kijk mee over de schouders van nautische ontdekkingsreizigers als Sir Francis Drake, Susan Veeder, Kumataro Ito en Willem de Velde. Met prachtige schetsen en tekeningen, essays van hedendaagse zeevaarders en een origineel voorwoord van zeezeiler Henk de Velde, die zes keer alleen de wereldzeeën bevoer. “Het logboek van de zeevaarder’ geeft inzicht in het genot en gevaar van een leven op zee.

>> Meer informatie over dit boek

 

Huw Lewis-Jones

Eerder verscheen van Huw Lewis-Jones Het logboek van de ontdekkingsreiziger, in samenwerking met Kari Herbert.