Holocaust Memorial Day: e-book acties

Op 27 januari, ook bekend als Holocaust Memorial Day, herdenken we de 6 miljoen slachtoffers van de Holocaust. Op deze dag in 1945 werd Auschwitz door rode soldaten van de Sovjet-Unie bevrijd. In totaal zijn er 1,3 miljoen mensen gedeporteerd naar het concentratiekamp, waarvan er ongeveer 1,1 miljoen slachtoffers werden van de nazi’s.

Om het verhaal achter deze herdenkingsdag niet te vergeten hebben wij een aantal boeken met waargebeurde verhalen over Auschwitz op een rij gezet. Deze titels zijn tot en met 3 februari 2023 verlaagd in prijs.

Ik ontsnapte uit Auschwitz van € 7,99 naar € 4,99

Ik ontsnapte uit Auschwitz van Rudolf Vrba is het indrukwekkende levensverhaal van een Slowaakse Jood die uit Auschwitz wist te ontsnappen. In 1942 wordt Rudolf Vrba naar Auschwitz gedeporteerd. Twee jaar later, op 7 april 1944, ontsnapt hij samen met Alfred Wetzler. Ze weten te overleven dankzij hun levenswil, slimheid en soms door puur geluk…

In deze absolute bestseller doet Rudolf Vrba verslag van de gruwelijkheden van Auschwitz en zijn ontsnapping uit het vernietigingskamp.

https://www.boekenwereld.com/arnout-van-cruyningen-de-koning-van-hispanje-9789401916431

De apotheker van Mengele van € 9,99  naar € 6,99

Patricia Posner beschrijft in De apotheker van Mengele het waargebeurde verhaal van Victor Capesius. Deze vriendelijke artsenbezoeker van farmaceutisch bedrijf Bayer ging in 1943 bij de SS en beheerde in Auschwitz het dodelijke gas Zyklon B. Hij leverde medicijnen voor de experimenten van gruwelarts Josef Mengele. Het is ook het verhaal van nazi-jager Frits Bauer die de apotheker voor het gerecht wist te krijgen. En ten slotte is dit het huiveringwekkende verhaal over Bayer/IG Farben, dat door collaboratie met de nazi’s en dwangarbeid miljarden verdiende aan de Holocaust. Een onbekend hoofdstuk uit de Tweede Wereldoorlog, grondig onderzocht.

https://www.boekenwereld.com/arnout-van-cruyningen-de-koning-van-hispanje-9789401916431

 

Doodgewone mannen van € 12,99 naar € 8,99

In de vroege ochtend van 13 juli 1942 trekt een reserve politiebataljon van de Ordnungspolizei het Poolse dorpje Józefów binnen. Deze Duitsers waren tot voor kort heel gewone mannen uit de omgeving van Hamburg. Maar als de nacht valt, zijn vrijwel alle 1800 Joden uit het dorpje vermoord. Zestien maanden lang werkt het bataljon mee aan de deportatie en executie van Poolse Joden. Hoe kan het dat doodgewone mannen hiertoe in staat bleken? Brownings unieke onderzoek verschaft een tijdloos antwoord op die vraag.

https://www.boekenwereld.com/arnout-van-cruyningen-de-koning-van-hispanje-9789401916431


 

Wil jij ook wekelijks nieuws ontvangen over onder andere nieuwe geschiedenisboeken en acties? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief!