Mohammed van Marcel Hulspas

Mohammed van Marcel Hulspas is de eerste handzame, populair-wetenschappelijke biografie van de grondlegger van de islam. Hoe is het beeld van Mohammed ontstaan? In dit boek volgen we hem van zijn geboorte tot zijn dood. Op 3 november 2020 presenteert de auteur het boek via een livestream-verbinding vanuit het Rijksmuseum van Oudheden. U kunt u hier aanmelden.

Of bestel het e-book

Over het boek

‘Ieder zijn Jezus,’ zei de oudtestamenticus Geza Vermes ooit.
De bronnen geven geen uitsluitsel. Dat geldt voor Jezus; dat geldt ook voor Mohammed. Deze populairwetenschappelijke biografie van de profeet van de islam is gebaseerd op de
Koran en op de hadiet, de immense verzameling van verhalen over Mohammed, én op recente wetenschappelijke inzichten.

Welke verhalen werden doorverteld, en waarom? En hoe denkt de moderne wetenschap daarover? Welke historische figuur gaat er schuil achter de vrome vertellingen? Marcel Hulspas komt in dit boek tot een eigen visie op Mohammed. Een man die tegen zijn wil legerleider werd en die de grootste moeite had zijn volgelingen bijeen te houden maar desondanks de wereldgeschiedenis een nieuwe wending gaf. Het is een rijk geschakeerd, genuanceerd maar ook spraakmakend portret van een van de belangrijkste mensen ooit.

Over de auteur

Marcel Hulspas is schrijver, wetenschapsjournalist en hoofdredacteur van Win. Hij schreef 13 boeken waaronder Mohammed en het ontstaan van de islam. Zijn boek Uit de diepten van de hel werd in 2020 genomineerd voor de Homerusprijs.