Nieuw: 1572

1572 van Arnout van Cruyningen is vanaf vandaag beschikbaar in de boekhandel! Het boek gaat over een kanteljaar in de Tachtigjarige Oorlog.

https://www.boekenwereld.com/arnout-van-cruyningen-1572-9789401918305

Of bestel het e-book

Over het boek

Als op 1 april 1572 de watergeuzen Den Briel veroveren, is dat de eerste tastbare overwinning voor prins Willem van Oranje. Het is het begin van een reeks militaire zeges en het volk, murw gebeukt door honger, werkeloosheid, de tiende penning en een strenge winter, schaart zich massaal achter de opstand tegen Spanje. Eind 1572 slaat de hertog van Alva, de landvoogd van Filips II van Spanje, hard terug. Van Cruyningen beschrijft al deze gebeurtenissen en de nasleep daarvan, tot en met het einde van de Tachtigjarige Oorlog, in dit lezenswaardige boek.

 

Over de auteur

Arnout van Cruyningen (1960) studeerde Geschiedenis aan de Nijmeegse Radboud Universiteit, met Algemene en Vaderlandse Geschiedenis der Nieuwere Tijden (1500-1900) als hoofdvak en Staats- en bestuursrecht als bijvak. Arnout van Cruyningen is gespecialiseerd in dynastieke en staatkundige geschiedenis en heeft onder meer diverse boeken over het Huis Oranje-Nassau en de Nederlandse geschiedenis gepubliceerd. Recent verschenen van zijn hand Van Hortense tot Amalia, De Opstand 1568-1648, De boekenkist van Hugo de Groot, De Koning van Hispanje, Johan van Oldenbarnevelt en De Hanze.


Wil jij ook wekelijks nieuws ontvangen over onder andere nieuwe geschiedenisboeken en acties? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief!