Nieuw: 1672

1672 van Arnout van Cruyningen is vanaf vandaag beschikbaar in de boekhandel! Het boek schetst een levendig beeld van de belangrijkste gebeurtenissen en personen in het rampjaar 1672.

https://www.boekenwereld.com/arnout-van-cruyningen-1672-9789401918862

 

Over het boek

Arnout van Cruyingen beschrijft in 1672 hoe Nederlandse kooplieden grote rijkdom vergaarden door internationale handel, onder meer via de VOC. De zeventiende eeuw is daardoor lang gezien als een Gouden Eeuw. In 1672 leek er voorgoed een einde te worden gemaakt aan de macht en welvaart van de Republiek der Verenigde Nederlanden. Dat jaar vielen vier vijanden, waaronder Engeland en Frankrijk, het land binnen en woekerde de interne strijd tussen de staatsgezinden en prinsgezinden voort. Volgens een populair gezegde was ‘het volk redeloos, de regering radeloos en het land reddeloos’. 350 jaar later schetst Arnout van Cruyningen een levendig beeld van de belangrijkste gebeurtenissen en personen in het rampjaar 1672.

 

Over de auteur

Arnout van Cruyningen (1960) is historicus, vertaler en auteur. Hij studeerde geschiedenis aan de Radboud Universiteit in Nijmegen en is gespecialiseerd in dynastieke en algemene geschiedenis. Recentelijk publiceerde hij onder meer Van Hortense tot Amalia, over alle Nederlandse koninginnen tot nu toe en 1572.


Wil jij ook wekelijks nieuws ontvangen over onder andere nieuwe geschiedenisboeken en acties? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief!