Nieuw: De 30e divisie

De 30e divisie van Egbert van de Schootbrugge is vanaf vandaag verkrijgbaar in de (online) boekhandel! Lees over het succesverhaal van de Amerikaanse 30e infanteriedivisie, die in 1944 in 3 maanden oprukten van Normandië tot Zuid-Nederland.

 

Over het boekDe 30e divisie

In De 30e divisie vertelt Tweede Wereldoorlog-kenner Egbert van de Schootbrugge het ongelooflijke succesverhaal van de Amerikaanse 30e Infanteriedivisie, die ‘Old Hickory’ werd genoemd. In drie maanden rukten deze soldaten van Normandië op naar Zuid-Nederland. Op 2 september 1944 waren ze de eerste Amerikaanse troepen in België, tien dagen later stonden ze in Nederland. Na twee maanden zware gevechten in Zuid-Limburg en de regio Aken moesten ze tijdens het Ardennenoffensief terug naar België om de Duitse tegenaanval te stoppen. In mei 1945 ontmoetten ze de Russen voor Berlijn. Het unieke boek bevat veel interviews, debriefings en dagboekfragmenten.

https://www.boekenwereld.com/arnout-van-cruyningen-de-koning-van-hispanje-9789401916431

 

Over de auteur

Egbert van de Schootbrugge is freelance onderzoeker. Hij vertaalde en redigeerde boeken als Richard Overy’s De Tweede Wereldoorlog en Het dagelijks leven in de Tweede Wereldoorlog. Zijn nieuwste boek is De 30e divisie. 

 

 

 

 

 

 


Wil jij ook wekelijks nieuws ontvangen over onder andere nieuwe geschiedenisboeken en acties? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief!