Nieuw: De Feniciërs

De Feniciërs van Vadim S. Jigoulov is vanaf vandaag beschikbaar in de (online) boekhandel. Jigoulov vertelt de geschiedenis van de Feniciërs, de belangrijkste en succesvolste zeevaarders en handelaars rond de Middellandse Zee.

https://www.boekenwereld.com/arnout-van-cruyningen-de-koning-van-hispanje-9789401916431

Of koop het e-book.

Over het boek

De Feniciërs – afkomstig uit het huidige Libanon – waren tussen 1500 en 400 v.Chr. de belangrijkste en succesvolste zeevaarders en handelaars in het Middellandse Zeegebied. Ze raakten in contact met vele verschillende volken, zoals de Perzen, de Grieken en de Romeinen, en stichtten vele koloniën. Hierdoor is er nauwelijks meer te spreken van één Fenicische cultuur. Het volk, aan wie wij onder andere ons alfabet te danken hebben, heeft vandaag de dag een bijna mythische status.

In De Feniciërs onderzoekt Vadim S. Jigoulov de geschiedenis, de cultuur en de maritieme prestaties van de Feniciërs. Hij beschrijft en analyseert artefacten, klassieke en Bijbelse teksten en het Fenicische schrift. Zo is Jigoulov in staat nieuw licht te schijnen op een volk van wie weinig geschreven bronnen bewaard gebleven zijn.

Over de auteur

Vadim S. Jigoulov is docent aan de Morgan State University en het Maryland Institute College of Art. Hij is gespecialiseerd in de talen, de religies, de geschiedenis en de archeologie van het Oude Nabije Oosten. Door zijn grote kennis is er geen beter noch bondiger boek over de Feniciërs in het Nederlands te vinden.


Wil jij ook wekelijks nieuws ontvangen over onder andere nieuwe geschiedenisboeken en acties? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief!