Nieuw: De geboorte van het Romeinse keizerrijk

De geboorte van het Romeinse keizerrijk van Barry Strauss is vanaf vandaag beschikbaar in de (online)boekhandel! Strauss verteld over de Slag bij Actium in 31 v.Chr., die bijna 200.000 mensen het leven kostte en een scharnierpunt in de geschiedenis was.

https://www.boekenwereld.com/arnout-van-cruyningen-de-koning-van-hispanje-9789401916431

Of koop het e-book.

Over De geboorte van het Romeinse keizerrijk

Na de moord op Julius Caesar in 44 v.Chr. komt de macht in Rome in handen van twee mannen: Caesars trouwe vriend Marcus
Antonius en Caesars adoptiefzoon Octavianus, de latere keizer Augustus. Als Marcus Antonius verliefd wordt op de Egyptische Cleopatra, de machtigste vrouw ter wereld, dwarsboomt hij daarmee Octavianus’ ambitie om het rijk te regeren. Er breekt opnieuw een burgeroorlog uit.

In 31 v.Chr. vindt een van de grootste zeeslagen uit de oude geschiedenis plaats, waarbij meer dan 600 schepen, bijna 200.000 mannen en één vrouw betrokken zijn: de Slag bij Actium. Octavianus verslaat, met behulp van zijn beste vriend en rechterhand Marcus Vipsanius Agrippa, Marcus Antonius en Cleopatra, die niet lang daarna zelfmoord plegen.

Dankzij Octavianus’ overwinning komt het zwaartepunt van het Romeinse Rijk niet in het Oosten, maar in het Westen te liggen. Het is de oorlog van waaruit het Romeinse Rijk, dat zo bepalend is geweest voor de geschiedenis van Europa, wordt geboren.

Over de auteur

Barry Strauss (1953) is hoogleraar geschiedenis aan Cornell University. Hij is schrijver, columnist en eindredacteur van de boekenreeks The Princeton History of the Ancient World. Van Augustus tot Constantijn was zijn eerste boek dat in het Nederlands verscheen.


Wil jij ook wekelijks nieuws ontvangen over onder andere nieuwe geschiedenisboeken en acties? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief!