Nieuw: De generaals van Rome

De generaals van Rome van Adrian Goldsworthy is vanaf vandaag verkrijgbaar in de (online) boekhandel! Kom meer te weten over de geschiedenis van vijftien van de succesvolste Romeinse bevelhebbers ooit.

Over De generaals van Rome

Goldsworthy schrijft onder andere over Fabius en Marcellus, het ‘zwaard en schild’ van het Republikeinse Rome, en Belisarius, de gesel van de Persen en Goten.

Romeinse generaals werden voornamelijk benoemd vanwege van hun familieachtergrond of politieke connecties. Ze leidden op basis van praktische ervaring en gezond verstand. Gedurende het tijdperk van het Romeinse Rijk hebben talloze mannen de rol van generaal vervuld. Deze bestond uit legioenen aanvoeren, overwinningen behalen en gebieden veroveren. Velen hadden succes. Slechts een aantal waren buitengewoon getalenteerd.

Adrian Goldsworthy werpt licht op de sociale en politieke situaties en hoe elke generaal aan de macht kwam en hij beschrijft de veldslagen en de triomfen of – in sommige gevallen – de nederlagen.

https://www.boekenwereld.com/arnout-van-cruyningen-de-koning-van-hispanje-9789401916431

Wil jij ook wekelijks nieuws ontvangen over onder andere nieuwe geschiedenisboeken en acties? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief!