Nieuw: De herontdekking van Amerika van Ned Blackhawk

Vanaf vandaag is De herontdekking van Amerika van Ned Blackhawk beschikbaar in de boekhandel. Dit boek is door verschillende Amerikaanse kranten, waaronder de New York Times, uitgeroepen tot non-fictieboek van het jaar.

Over het boek De herontdekking van Amerika

De ontstaansgeschiedenis van de Verenigde Staten wordt al eeuwenlang bijna uitsluitend bekeken vanuit het eurocentrische perspectief. Het miskennen van de invloed van de talloze inheemse volken in de vorming van Noord-Amerika is een gewoonte die een nieuwe generatie historici streeft te doorbreken. Van de aankomst van de eerste kolonisten en de bloedige Burgeroorlog tot aan de ingrijpende wetsveranderingen van de twintigste eeuw; in al deze vormende gebeurtenissen waren de inheemse volken essentieel.

Historicus Ned Blackhawk verweeft vijf eeuwen inheemse en niet-inheemse geschiedenis en laat zien dat de ene niet te begrijpen valt zonder de andere in acht te nemen. Deze hervertelling van de Amerikaanse geschiedenis erkent de blijvende kracht, de constante invloed en het overlevingsvermogen van inheemse volken, wat een een zuiverder beeld van de Verenigde Staten en hun geschiedenis oplevert.

https://www.boekenwereld.com/arnout-van-cruyningen-de-koning-van-hispanje-9789401916431

Of bestel het e-book van De herontdekking van Amerika


Wil jij ook wekelijks nieuws ontvangen over onder andere nieuwe geschiedenisboeken en acties? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief!