Nieuw: De ondergang van Rome

De ondergang van Rome van Adrian Goldsworthy is vanaf vandaag beschikbaar in de boekhandel! Het boek gaat over de dramatische geschiedenis van de ondergang van het Romeinse Rijk.

https://www.boekenwereld.com/adrian-goldsworthy-de-ondergang-van-rome-9789401918671

Of bestel het e-book

Over het boek

In De ondergang van Rome laat Adrian Goldsworthy zien dat het Romeinse Rijk lange tijd oppermachtig was.  Geen andere staat heeft ooit over alle landen rond de Middellandse Zee geheerst. De Romeinen vormden niet alleen een politieke en militaire grootmacht, maar waren hun tijd ook ver vooruit op het gebied van wetgeving, literatuur, infrastructuur en architectuur. In de vierde eeuw werd het rijk gesplitst in een westelijk en een oostelijk deel. Niet lang daarna kwam het West-Romeinse Rijk ten val. Adrian Goldsworthy beschrijft in De ondergang van Rome de dramatische geschiedenis van de ondergang van dit wereldrijk.

 

Over de auteur

Adrian Goldsworthy studeerde klassieke en moderne geschiedenis aan de universiteit van Oxford en promoveerde daar op de oorlogsmachine van het Romeinse leger. Daarna was hij onder meer verbonden aan de universiteiten van Cardiff en Londen. De laatste jaren legt hij zich volledig toe op het schrijven. Hij woont in Zuid-Wales.


Wil jij ook wekelijks nieuws ontvangen over onder andere nieuwe geschiedenisboeken en acties? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief!