Nieuw: De pretoriaanse garde

De pretoriaanse garde van Guy de la Bédoyère is vanaf nu verkrijgbaar! Een verhaal over de opkomst en ondergang van de keizerlijke lijfwacht in Rome.

Over het boek

In De pretoriaanse garde beschrijft Guy de la Bédoyère de geschiedenis van de in 27 v.Chr. opgerichte keizerlijke lijfwacht, die belast was met de bescherming van de zowel de keizer als zijn familie. Door de eeuwen heen bleken de leden niet alleen beschermers en handhavers, maar ook belangrijke politieke spelers. Keizers aan wie ze loyaal waren, maakten ze groot, en keizers die hen niet bevielen, brachten ze meedogenloos ten val, onder wie Caligula, Nero en Pertinax. De macht van de garde was in bepaalde tijden zo groot dat alleen de hoogstbiedende kandidaat keizer kon worden.

De pretoriaanse garde vertelt de complete geschiedenis van de pretorianen, wier genadeloze ambities pas een halt werden toegeroepen toen keizer Constantijn de garde ontbond. Pretorianen van elke rang komen aan bod in deze brede weergave van de pretoriaanse tijd, waarin De la Bédoyère een nieuw licht werpt op oorlog, wetgeving en de politiek in het Romeinse Rijk.

https://www.boekenwereld.com/arnout-van-cruyningen-de-koning-van-hispanje-9789401916431

Over de auteur

Guy de la Bédoyère is gespecialiseerd in de Romeinse geschiedenis. Hij schreef al meer dan vijftien boeken. Hij is regelmatig te zien in tv-programma’s over geschiedenis en archeologie in Groot-Brittannië. De pretoriaanse garde is zijn eerste boek dat naar het Nederlands is vertaald.

De pretoriaanse garde is ook als e-book verkrijgbaar!


Wil jij ook wekelijks nieuws ontvangen over onder andere nieuwe geschiedenisboeken en acties? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief!