Nieuw: De tsaar in Zaandam

De tsaar in Zaandam van Rob Hartmans is vanaf vandaag beschikbaar in de boekhandel! Rob Hartmans beschrijft het verblijf van de tsaar in de Republiek in het algemeen en in Zaandam in het bijzonder.

https://www.boekenwereld.com/rob-hartmans-de-tsaar-in-zaandam-9789401918824

 

Over het boek

In De tsaar in Zaandam beschrijft Rob Hartmans hoe in augustus 1697 een kleine aak naar Zaandam voer. Aan boord bevond zich de Russische tsaar Peter de Grote, die zich hier wilde ontwikkelen in nieuwe scheepsbouwtechnieken. Zijn komst bleef niet onopgemerkt. Al snel kwamen de mensen naar Zaandam om de twee meter lange grootvorst met eigen ogen te aanschouwen. De tsaar vertrok daarop al snel naar Amsterdam. Hartmans beschrijft het verblijf van de tsaar in de Republiek in het algemeen en in Zaandam in het bijzonder. De tsaar in Zaandam van Rob Hartmans verschijnt in het 350e geboortejaar van Peter de Grote, 325 jaar na het betreffende bezoek.

 

Over de auteur

Rob Hartmans (1959) is historicus, journalist, auteur en vertaler. Hij publiceert regelmatig in NRC Handelsblad, Historisch Nieuwsblad en De Nederlandse Boekengids. Bij Uitgeverij Omniboek verschenen van hem Zwarte bladzijden uit de vaderlandse geschiedenis, Schaduwjaren en De revolutie die niet doorging.


Wil jij ook wekelijks nieuws ontvangen over onder andere nieuwe geschiedenisboeken en acties? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief!