Nieuw: De vergeten stad

De vergeten stad van Tom Buijtendorp is vanaf vandaag beschikbaar in de (online) boekhandel. Buijtendorp biedt een nieuw perspectief op het inspirerende verleden van Forum Hadriani.

https://www.boekenwereld.com/arnout-van-cruyningen-de-koning-van-hispanje-9789401916431

Of koop het e-book.

Over het boek

De onlangs als Unesco Werelderfgoed erkende stad Forum Hadriani bij Voorburg was lang een vergeten stad. De herontdekking bracht het volgende mysterie met zich mee: terwijl keizer Trajanus zijn Forum Traiani in hartje Rome bouwde, stichtte opvolger Hadrianus zijn even grote Forum Hadriani in een verre uithoek en gaf hij het stadsplan een mysterieuze draai ten opzichte van de aanwezige nederzetting die hij afbrak. Waarom? Na uitwerking van de oude opgravingsgegevens waarop hij promoveerde, gaat Tom Buijtendorp in dit boek op zoek naar de mogelijke symbolische en filosofische betekenis achter de keuzes van de artistieke en tegendraadse keizer.

Tom Buijtendorp neemt de lezer mee naar het Forum Hadriani en het Rome van Hadrianus met opmerkelijke aanwijzingen in het Pantheon, de Engelenburcht en Hadrianus’ wereldberoemde villa. Aangevuld met oude bronnen zoals de Vitruviusmens, leest De vergeten stad als een tijdreis naar een andere, wonderlijke wereld. Het is een spannend avontuur waarin Buijtendorp op fascinerende wijze Romeinse archeologie en filosofie combineert. Een reis die uitnodigt na te denken over ons eigen leven en geluk.

Over de auteur

Tom Buijtendorp is onderzoeker, gastconservator en publicist. Hij promoveerde op de Romeinse stad Forum Hadriani. Zijn eerdere publieksboeken Het jaar 117, Caesar in de Lage Landen en De Gouden Eeuw van de Romeinen in de Lage Landen kregen lovende kritieken en zijn herhaaldelijk herdrukt.


Wil jij ook wekelijks nieuws ontvangen over onder andere nieuwe geschiedenisboeken en acties? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief!