Nieuw: De zijderoute

De zijderoute is vanaf vandaag beschikbaar in de boekhandel! Valerie Hansen vertelt in dit boek over de fascinerende oude handelswegen tussen Oost en West: de zijderoute.

https://www.boekenwereld.com/arnout-van-cruyningen-de-koning-van-hispanje-9789401916431

Over het boek

Dit is een monumentaal werk dat niet gaat over rijk beladen karavanen, onverschrokken veroveraars of China’s nieuwe Belt & Road. Dit boek is een wervelend en fascinerend verslag over de enige echte zijderoute: de oude handelsweg tussen Oost en West van China naar Iran. Aan de hand van unieke vondsten en antieke bronnen beschrijft de veelgeprezen Yale professor Valerie Hansen dat de zijderoute een aaneenschakeling van markten was, waar meer in papier dan in zijde werd gehandeld, maar vooral een culturele overdracht was van ideeën, technologieën en artistieke motieven tussen het Romeinse en Chinese rijk.

Over de auteur

Valerie Hansen is hoogleraar aan Yale en geeft colleges in Chinese en wereldgeschiedenis. Zij woonde meer dan zes jaar in China, bezocht meer dan driehonderd tempels, beklom meermalen de Grote Muur en poseerde elf keer naast het Terracottaleger. Ze schreef er zes boeken over. Valerie Hansen geldt wereldwijd als de grootste deskundige op het gebied van de Zijderoute. In Nederland verscheen eerder van haar hand het boek Het jaar 1000.

Wil jij ook wekelijks nieuws ontvangen over onder andere nieuwe geschiedenisboeken en acties? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief!