Nieuw: Filips II

Filips II van Geoffrey Parker is vanaf vandaag beschikbaar in de boekhandel! Het boek is een unieke biografie van deze Spaanse vorst.

https://www.boekenwereld.com/geoffrey-parker-filips-ii-9789401918961

Over het boek

Filips II van Geoffrey Parker is een unieke biografie van deze Spaanse vorst. Filips II erfde van zijn vader Karel V niet alleen een wereldrijk, maar ook enorme schulden en lichamelijke en geestelijke gebreken door zijn Habsburgse afkomst (zijn ouders waren neef en nicht). Filips bracht zijn regeerperiode vooral door achter zijn bureau, waar hij tot diep in de nacht dossiers bestudeerde en brieven schreef. Door zijn obsessie met details en neiging het heft in eigen handen te willen houden, verdronk hij in de bureaucratie van zijn rijk. Filips II van gelauwerd historicus Geoffrey Parker is een uitmuntende biografie op basis van uniek bronnenmateriaal.

Over de auteur

Geoffrey Parker (1943) is een befaamd historicus, gespecialiseerd in de geschiedenis van de zestiende en zeventiende eeuw, met name die van Spanje en de Nederlanden. Hij was hoogleraar aan universiteiten in Schotland, in Illinois en aan Yale en is nog altijd hoogleraar in Ohio. Eerder werden al zijn biografie├źn over Filips II en meest recent Karel V in het Nederlands vertaald.


Wil jij ook wekelijks nieuws ontvangen over onder andere nieuwe geschiedenisboeken en acties? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief!