Nieuw: Foute vrouwen

Foute vrouwen van Paul van de Water is vanaf vandaag beschikbaar! Het boek gaat over de handlangsters van de nazi’s in Nederland en Vlaanderen.

https://www.boekenwereld.com/paul-van-de-water-foute-vrouwen-9789401918558

Over het boek

Een derde van alle leden van de NSB was vrouw. Toch is er nauwelijks onderzoek gedaan naar hun beweegredenen en hun verhaal. In Foute vrouwen onderzoekt Paul van de Water de soorten collaboratie waaraan Nederlandse en Vlaamse vrouwen zich tijdens de Tweede Wereldoorlog schuldig maakten. Soms betrof het eenvoudige kantoorbanen bij vaak verschrikkelijke organisaties, soms ging het om actieve Jodenjaagsters. Opvallende geschiedenissen die Paul van de Water in Foute vrouwen beschrijft zijn die van de Amsterdamse Ans van Dijk, de Vlaamse Irma Laplasse en jeugdboekenschrijfster Tonny Vos-Dahmen von Buchholz.

Over de auteur

Paul van de Water is als promovendus verbonden aan de Universiteit van Amsterdam en aan het NIOD. Zijn  promotieonderzoek gaat over extremistische collaborateurs tijdens de bezetting van Nederland (1940-1945). Eerder verscheen van hem In dienst van de nazi’s.


Wil jij ook wekelijks nieuws ontvangen over onder andere nieuwe geschiedenisboeken en acties? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief!