Nieuw: Gevecht om de troon van Dan Jones

Het geanticipeerde boek Gevecht om de troon van Dan Jones is nu beschikbaar! In het boek brengt de bestsellerauteur structuur in de chaos van de Rozenoorlogen (1455 – 1485).

Over het boek Gevecht om de troon

In de vijftiende eeuw streden drie families om de Engelse troon: de families Lancaster, York en Tudor. De strijd tussen de huizen Lancaster en York is de geschiedenis ingegaan als de Rozenoorlogen (1455-1485). Die eindigden toen Hendrik Tudor de macht greep en zich liet kronen als Hendrik VII. De Tudors kwamen aan de macht, ten koste van het huis York.

De vijftiende-eeuwse burgeroorlogen waren de langste en bloedigste uit de Engelse geschiedenis. In relatief korte tijd ging de kroon maar liefst vijf maal over in andere handen. Dan Jones vertelt deze interessante geschiedenis op meeslepende wijze.

https://www.boekenwereld.com/arnout-van-cruyningen-de-koning-van-hispanje-9789401916431

Of bestel het e-book hier.

De pers over Dan Jones

De Tempeliers is een verhelderend boek over een ingewikkelde geschiedenis. Anders dan Brown in De Da Vinci Code laat Jones zien dat je ook spannend kunt schrijven zonder er van alles bij te verzinnen. ‘ Het Parool

‘Voor goed vertelde verhalen zoals over Amalrik moet je het boek van de journalist en historicus Dan Jones (1981) hebben. **** ‘ NRC over De Kruisvaarders

‘Dan Jones voelt goed aan hoe hij de lezer kan boeien met kleurrijke, maar zeker niet verzonnen, verhalen over zo’n ingewikkeld thema.’ Geschiedenis magazine over De Kruisvaarders

Lees alvast een fragment

Op vrijdag 27 mei 1541 liep een oude vrouw om zeven uur ’s ochtendsop het terrein van de Londense Tower de lichte lentedag in. Ze heette Margaretha Pole en ze was naar geboorte en afstamming een van de hoogste edelvrouwen van Engeland. Haar vader, hertog George van Clarence, was de broer van de koning geweest en haar moeder, Isabel Neville, was in haar tijd mede-erfgename van een van de grootste graafschappen van het land geweest. Maar beide ouders waren al lang van het toneel verdwenen, schimmen uit een ander tijdperk. Margaretha had een lang en bewogen leven gehad. Vijfentwintig jaar lang was ze gravin van Salisbury geweest, een van de slechts twee vrouwen uit haar tijd die zelfstandig een grafelijke titel voerden. Tot kort voor die tijd behoorde ze tot de vijf rijkste aristocraten van haar generatie, met landerijen in zeventien graafschappen. Ze was zevenenzestig jaar, wat al bijzonder oud was voor het Tudortijdperk, maar welingelichte waarnemers schatten haar op haar uiterlijk zelfs tachtig of negentig.

Over de auteur

Dan Jones is historicus, auteur, journalist en programmamaker. In Nederland en internationaal boekte hij veel succes met De Tempeliers, De Kruisvaarders en Vorsten van Albion. Samen met Marina Amaral maakte hij de historische fotoboeken De tijd in kleur en Wereld in vlammen.