Nieuw: Gifmengsters, gladiatoren en geleerden

Gifmengsters, gladiatoren en geleerden is vanaf vandaag beschikbaar in de boekhandel! In het boek verhaalt auteur Philip Matyszak over de mannen en vrouwen die ten grondslag lagen aan het Romeinse rijk.

https://www.boekenwereld.com/arnout-van-cruyningen-de-koning-van-hispanje-9789401916431

Of bestel het e-book

Over het boek

Het Romeinse rijk mag dan een enorm imperium zijn geweest, het begon toch echt als een onaanzienlijke nederzetting aan een moeras. De auteurs portretteren de mannen en vrouwen die de Romeinse geschiedenis hebben gemaakt. Natuurlijk de machtige consuls, keizers en commandanten van Julius Caesar tot Constantijn, heerseressen als Agrippina en Livia, maar ook de architecten, wetenschappers en kunstenaars. Ze vergeten echter niet de vrouwelijke gladiator, de invloedrijke gifmengster, de slaafgemaakte huisdienaar, de soldaat en de timmerman. Het boek is in kleur en voorzien van afbeeldingen en foto’s van wat nog altijd zichtbaar is van het rijke verleden van Rome.

Over de auteur

Philip Matyszak is een bekende Britse historicus en schrijver. Hij publiceerde meer dan twintig boeken, voornamelijk op het gebied van de oudheid. Hij promoveerde in Oxford en doceert oude geschiedenis aan de universiteit van Cambridge.


Wil jij ook wekelijks nieuws ontvangen over onder andere nieuwe geschiedenisboeken en acties? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief!