Nieuw: Goden en godinnen van Hellas en Rome

Goden en godinnen van Hellas en Rome van Philip Matyszak is vanaf vandaag beschikbaar in de (online)boekhandel! Matyszak leidt ons in dit boek van de berg Olympus naar de diepten van Hades.

https://www.boekenwereld.com/arnout-van-cruyningen-de-koning-van-hispanje-9789401916431

Over het boek

Wie waren ook alweer de goden en godinnen van het oude Griekenland en Rome? Wat betekenden ze voor de mensen die hen aanbaden? Hoewel hun tijd van aanbidding allang voorbij is, hebben de Griekse en Romeinse goden millennia lang kunstenaars gefascineerd en geïnspireerd. Auteurs, beeldhouwers en schilders van alle tijden hebben de goden beschreven en verbeeld. Zo kunnen we nog steeds zien en lezen dat de Helleense en Romeinse goden onsterfelijk en krachtig zijn, maar ook ijdel, wraakzuchtig en kwetsbaar. Als symbolen van de dood, vruchtbaarheid, liefde en oorlog zijn de goden ook onze sleutel om te begrijpen hoe de Grieken en Romeinen hun wereld zagen. In de oudheid was er geen duidelijk onderscheid tussen de mensen en hun goden. Goddelijke wezens en stervelingen konden verliefd op elkaar worden en samen kinderen krijgen, die normale mensen, helden of (half)goden konden worden. Net zoals Romeinse keizers vergoddelijkt konden worden.

Philip Matyszak presenteert dit pantheon in al zijn complexiteit en leidt ons van de berg Olympus naar de diepten van Hades. Elk hoofdstuk richt zich op een individuele god of godin zoals de Grieken en Romeinen die hebben overgeleverd en verkent de oorsprong en de verbeelding van de legendes. De hoofdstukken zijn voorzien van meer dan honderdzeventig afbeeldingen in kleur die ons laten zien hoe de mensheid de goden tot leven hebben gebracht.

Over de auteur

Philip Matyszak mengt geschiedenis met levendige vertellingen van de mythen waarin de goden een hoofdrol spelen, van verhalen over kosmische scheppingen en universele oorlogen tot rampzalige bruiloften en bizarre ongevallen. Deze rijk geïllustreerde gids over de goden van Griekenland en Rome is een must-have voor iedereen die geïnteresseerd is in mythologie en klassieke oudheid.


Wil jij ook wekelijks nieuws ontvangen over onder andere nieuwe geschiedenisboeken en acties? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief!