Nieuw: Hannibal in de Alpen van Jona Lendering

Hannibal in de Alpen van Jona Lendering is vanaf vandaag beschikbaar in de boekhandel! Het boek gaat over de oudheid maar vooral over de veelkleurigheid van de oudheidkunde.

https://www.boekenwereld.com/arnout-van-cruyningen-de-koning-van-hispanje-9789401916431

Of bestel het e-book

Over het boek

In het najaar van 218 v.Chr. trekt de Karthaagse veldheer Hannibal in vijftien dagen over de Alpen. Zijn vijanden, de Romeinen, waren hier nauwelijks op voorbereid en door deze operatie veranderde het verloop van de Tweede Punische Oorlog (218-201 v.Chr.).

De vraag over welke pas het Karthaagse leger Italië binnenviel, houdt de gemoederen al twee eeuwen bezig. In Hannibal in de Alpen benut Jona Lendering het op zich onbeduidende vraagstuk om te tonen waar oudheidkundigen zich zoal mee bezighouden. De overlevering van antieke teksten, de stereotypen waarvan antieke auteurs zich bedienden, klimaatreconstructie, het antieke landschap en de darmflora van zoogdieren behoren tot de onderwerpen die aan de orde komen. Het boek gaat over de oudheid maar vooral over de veelkleurigheid van de oudheidkunde.

Over de auteur

Jona Lendering (1964)is historicus, webmaster (Livius.org), journalist en docent. Recentelijk publiceerde hij onder meer Bedrieglijk echt, Xerxes in Griekenland en Het visioen van Constantijn (samen met Vincent Hunink). Lendering blogt al meer dan tien jaar dagelijks over de oudheid op MainzerBeobachter.com.

Boekpresentatie

Jona Lendering presenteert het boek op 19 januari in Het Rijksmuseum van Oudheden. De vraag over welke pas Hannibals leger Italië binnenviel bijvoorbeeld, maar ook de overlevering van antieke teksten, klimaatreconstructie en de darmflora van zoogdieren.

  • datum: woensdag 19 januari 2022
  • tijd: 15.00 – 16.00 uur
  • locatie: thuis via livestream. Lezingen per livestream zolang de lockdown duurt. Daarna kunt u deze lezingen naar keuze bijwonen in het museum of thuis volgen via een livestream.
  • kosten: gratis
  • Aanmelden: via deze link

Wil jij ook wekelijks nieuws ontvangen over onder andere nieuwe geschiedenisboeken en acties? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief!