Nieuw: Hendrik VIII

Hendrik VIII van Dick Harrison is vanaf vandaag verkrijgbaar in de (online) boekhandel! In Hendrik VIII beschrijft Dick Harrison het roemruchte leven van de tweede Tudor-koning van Engeland.

 

Hendrik VIII

 

Over het boek

De Zweedse hoogleraar Dick Harrison vertelt het kleurrijke levensverhaal van Hendrik VIII (1491-1547). Hendrik werd, na de dood van zijn vader, de tweede Tudor-koning van Engeland. Hij

leidde een roemrucht bestaan. Hij had zes echtgenotes, van wie hij er twee liet onthoofden. Hij scheidde, voor eigen gewin, de Anglicaanse kerk af van de Kerk van Rome, en hij verenigde Engeland en Wales wettelijk in één koninkrijk. Als renaissanceprins koesterde hij een grote liefde voor kunst, wetenschap en literatuur, maar hij was tegelijkertijd meedogenloos.

https://www.boekenwereld.com/arnout-van-cruyningen-de-koning-van-hispanje-9789401916431

 

Over de auteur

Dick Harrison is hoogleraar geschiedenis aan de Universiteit van Lund, Zweden. Hij schrijft artikelen, blogs, romans en non-fictieboeken en maakt tv-documentaires over Europese en Zweedse geschiedenis. Hendrik VIII is zijn nieuwste boek. Bekijk hier meer boeken van Dick Harrison.

 

 


Wil jij ook wekelijks nieuws ontvangen over onder andere nieuwe geschiedenisboeken en acties? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief!