Nieuw: Het meisje uit het Joodse getto

Vanaf vandaag is Het meisje uit het Joodse getto beschikbaar in de boekhandel! De auteur vertelt in het boek het dramatische en meeslepende verhaal van twee ouders die hun dochtertje bij kennissen achter moesten laten in de Tweede Wereldoorlog, in de hoop dat zij de oorlog zo zou overleven.

https://www.boekenwereld.com/arnout-van-cruyningen-de-koning-van-hispanje-9789401916431

Of bestel het e-book

Over het boek

Het meisje uit het Joodse getto begint in Polen, 1941. In het getto van Siedlce, een klein stadje ten oosten van Warschau, wordt een meisje geboren. Ze krijgt de naam Rachel, maar haar ouders noemen haar liefkozend ‘Lalechka’. Terwijl de liquidatie van het getto al begonnen is, smokkelt vader Jacob zijn vrouw en dochter het getto uit. Moeder Zippa brengt haar kind, met alle risico’s van dien, naar twee oude vriendinnen, Irena en Sophia. Zij nemen de zorg voor het meisje op zich. Zippa keert terug naar Jacob, wetende welk vreselijk lot hun te wachten staat.

Het meisje uit het Joodse getto is gebaseerd op het dagboek dat Zippa, samen met haar dochter, achterliet.

Over de auteur

Amira Keidar studeerde in Jeruzalem en Parijs. Het meisje uit het Joodse getto is haar eerste boek Toen ze Zippa’s dagboek in handen kreeg via haar moeder, die een goede vriendin van Rachel was, besloot ze dat ze dit verhaal wilde vertellen.

_

Wil jij ook wekelijks nieuws ontvangen over onder andere nieuwe geschiedenisboeken en acties? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief!