Nieuw: Het verdeelde koninkrijk

Het verdeelde koninkrijk van Dan Jones is vanaf vandaag beschikbaar in de (online)boekhandel! Jones schetst een levendig beeld van het middeleeuwse leven in het belangrijkste jaar in de Engelse geschiedenis.

https://www.boekenwereld.com/arnout-van-cruyningen-de-koning-van-hispanje-9789401916431

Of koop het e-book.

Over het boek

Dit boek verhaalt over het roemruchte jaar 1215. Dat was niet alleen het jaar van de wetshervormingen uit de Magna Charta en het conflict tussen koning Jan zonder Land en zijn edelen, maar ook een jaar van kruistochten en kerkhervormingen, van buitenlandse oorlogen en dramatische belegeringen, van handel en verraad. Een jaar waarin Engeland werd binnengevallen door een Frans leger en Londen werd bestormd door woedende Britse edelen. Ook tekent bestsellerauteur Dan Jones een levendig beeld van het middeleeuwse leven in misschien wel het belangrijkste jaar in de Engelse geschiedenis.

Lees een fragment

Het Engeland van de Plantagenets kende in zijn lange geschiedenis veel dramatische jaren. Jaren van oorlog, jaren van revolutie. Jaren van volksopstanden en verwoestende epidemieën. Jaren van triomf, jaren van vernedering. Maar er waren maar weinig jaren – of misschien niet één – die zo dramatisch of veelbetekenend waren als 1215. Het was een jaar van grote politieke aardverschuivingen en constitutionele vernieuwing; van rebellie, burgeroorlog, belegeringen en religieuze strijd. Het jaar dat de naam van de heersende koning Jan voor altijd zwartmaakte en dat zijn koninklijke dynastie bijna uit de annalen van de Britse historie wegvaagde.

 

Over de auteur

Dan Jones verkocht al meer dan een miljoen exemplaren wereldwijd. Zijn meeslepende proza en zijn statuur als gezaghebbend
historicus blijken onweerstaanbaar. Dit boek is het slotstuk van zijn eerdere titels over het Huis Plantagenet, vorsten en vormgevers van middeleeuws Engeland: Vorsten van Albion en Gevecht om de troon. Het verdeelde koninkrijk is ook als losstaand boek te lezen.

____________________________________________________________________________________________________________________

Wil jij ook wekelijks nieuws ontvangen over onder andere nieuwe geschiedenisboeken en acties? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief!