Nieuw: Hoogtij van Holland

Hoogtij van Holland van Henk ’t Jong is vanaf vandaag beschikbaar in de (online)boekhandel! ‘T Jong vertelt over de geschiedenis van Holland in de late middeleeuwen.

https://www.boekenwereld.com/arnout-van-cruyningen-de-koning-van-hispanje-9789401916431

Of koop het e-book.

Over het boek

Terwijl heel Europa grote rampspoed onderging, zoals hongersnood, pestperioden en oorlog, bouwden meerdere steden in het graafschap Holland een vooraanstaande positie op. Doordat de Hollandse graven en hertogen, aanvankelijk afkomstig uit het huis Henegouwen en later uit het Beierse huis, een stabiele regering konden onderhouden, floreerde de internationale handel en groeide de welvaart. Holland vergaarde een jaloersmakende voorsprong op de andere Nederlandse gewesten, een positie die het gebied in ieder geval in de geschiedenisboeken heeft weten te behouden.

In Hoogtij van Holland beschrijft Henk ’t Jong een tamelijk onbekende periode in de geschiedenis van het graafschap Holland. Van bestuurders en steden tot politieke allianties en verschillende aspecten van het veertiende-eeuwse leven. Met dit overzichtswerk brengt ’t Jong Holland in de late middeleeuwen naar het grote publiek.

Over de auteur

Henk ’t Jong is historicus, heraldicus, schrijver en blogger. In 2009 studeerde hij af aan de Universiteit Leiden met middeleeuwse geschiedenis als specialisatie. ’t Jong debuteerde in 2018 met De dageraad van Holland. Sindsdien publiceerde hij De oudste stad van Holland en De Tombe van Floris V.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Wil jij ook wekelijks nieuws ontvangen over onder andere nieuwe geschiedenisboeken en acties? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief!