Nieuw: Indiculus

Indiculus van Luit van der Tuuk is vanaf vandaag beschikbaar in de boekhandel! Het boek werpt een helder licht op de spirituele beleving van de vroege middeleeuwers.

https://www.boekenwereld.com/luit-van-der-tuuk-indiculus-9789401918848

 

Over het boek

Voor de vroege middeleeuwer waren de waarneembare en de bovenzinnelijke wereld volledig met elkaar verweven, laat Luit van der Tuuk zien in Indiculus. Iedereen was zich voortdurend bewust van de aanwezigheid van bovennatuurlijke machten die invloed uitoefenden op het aardse bestaan. Van der Tuuk beschrijft in dit boek de spiritualiteit in de vroege middeleeuwen. Als kapstok gebruikt hij de ‘Indiculus superstitionem et paganiarum’, Latijn voor ‘kleine lijst van bijgelovige en heidense gebruiken’. De daarin bijeengebrachte opsomming van soms moeilijk te doorgronden begrippen levert een verrassende verzameling van religieuze en magische gebruiken op. Luit van der Tuuk werpt in Indiculus een helder licht op de spirituele beleving van de vroege middeleeuwers.

Over de auteur

Rens Lieman(1988) is journalist. Hij schrijft onder andere voor NRC en Noordhollands Dagblad. Eerder publiceerde hij het boek Uber voor alles, over de schaduwkant van Uber, Deliveroo en Airbnb.


Wil jij ook wekelijks nieuws ontvangen over onder andere nieuwe geschiedenisboeken en acties? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief!