Nieuw: Je hebt gewonnen, Galileeër

Je hebt gewonnen, Galileeër van Anton van Hooff is vanaf vandaag beschikbaar in de (online) boekhandel. In Je hebt gewonnen, Galileeër haalt oudhistoricus Anton van Hooff het antieke debat uit de vergetelheid.

https://www.boekenwereld.com/arnout-van-cruyningen-de-koning-van-hispanje-9789401916431

Of bestel het e-book.

Over het boek

‘Je hebt gewonnen, Galileeër!’ zou Julianus de Afvallige hebben uitgeroepen toen hij in 363 dodelijk werd verwond. ‘Galileeër’ was zijn hatelijke benaming voor Jezus en ‘Galileeërs’ waren de christenen, niet meer dan renegaten van het jodendom. In zijn korte keizerschap had Julianus het christendom bestreden, anderen waren hem al voorgegaan. Hoe kon een zinnig mens geloven dat God een mens werd, door een maagd ter wereld kwam, tegenstrijdigheden predikte en ongeloofwaardige wonderen verrichtte, zich ten slotte liet kruisigen en na drie dagen uit de dood opstond, althans volgens allerlei evangelies? Toch legde de antieke intelligentsia het af tegen geloofsverdedigers, apologeten en kerkvaders, en groeide het christelijke geloof uit tot een wereldreligie.

Je hebt gewonnen, Galileeër gaat over het intellectuele debat tussen heidense critici en prominente theologen in de oudheid en behandelt systematisch deze felle polemiek die nog steeds actueel is.

Over de auteur

Dr. Anton van Hooff is oudhistoricus en vrijdenker. Hij schreef een belangrijk en omvangrijk oeuvre over de antieke wereld waaronder Klassieke liefde. Daarnaast schrijft hij ook voor diverse kranten en tijdschriften en geeft hij lezingen over onderwerpen uit de klassieke geschiedenis.


Wil jij ook wekelijks nieuws ontvangen over onder andere nieuwe geschiedenisboeken en acties? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief!