Nieuw: Lachend naar Walhalla

Lachend naar Walhalla is vanaf vandaag beschikbaar in de boekhandel! Er heerst veel valse romantiek over de ‘echte’ Vikingen. De mythe bestaat uit clichés: gehoornde helmen, Walkuren, berserkers. Maar wat is daarvan waar? In dit boek worden feiten en fictie over de Vikingen besproken en wordt hun ware aard gepresenteerd.

https://www.boekenwereld.com/arnout-van-cruyningen-de-koning-van-hispanje-9789401916431

Of bestel het e-book

Over het boek

Heldhaftige sterfscènes, doodsliederen en grimmige humor kenmerken de literatuur van de Noormannen. Het is die doodsverwachting van de vikingen die ons eeuwenlang heeft geïntrigeerd. Tegenwoordig worden de Noormannen gepresenteerd als vreedzame ontdekkingsreizigers en handelaren, maar in de oude saga’s en legendes zagen ze zichzelf als bloeddorstige krijgers en plunderaars. Hoogleraar en Tolkienkenner Tom Shippey weegt de waarde van de Oudnoorse literatuur af tegen archeologische vondsten en de bronnen van slachtoffers, maar vertelt vooral geweldige verhalen met kennis, humor en vooral veel verve.

Over de auteur

Tom Shippey is bekend als de invloedrijke Tolkiendeskundige die de Lord of the Rings-films behoedde voor afwijkingen van de originele boeken. Maar de Brit is vooral emeritus hoogleraar van de St. Louis University en een groot kenner van de Oudnoorse literatuur. Hij was ook professor Oud en Midden-Engelse literatuur in Leeds en doceerde aan Oxford. Hij schreef zestien boeken en honderden artikelen voor o.a. The Wall Street Journal, The Times Literary Supplement en de London Review of Books. Shippey werd in 1943 geboren in Calcutta en groeide op in Birmingham.

_

Wil jij ook wekelijks nieuws ontvangen over onder andere nieuwe geschiedenisboeken en acties? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief!