Nieuw: Messalina

Een biografie over de eigenzinnigste vrouw van Rome. Vanaf vandaag is Messalina van Honor Cargill-Martin verkrijgbaar in de (online) boekhandel!

Over het boek

In de herfst van 48, gehuld in een geel-rode sluier, trouwde Messalina – de wettige echtgenote van de Romeinse keizer Claudius – met een jonge en aantrekkelijke edelman genaamd Gaius Silius. Al snel werd Claudius in Ostia op de hoogte gesteld van het feest dat in Rome gaande was. Hij spoedde zich naar de hoofdstad, publiekelijk vernederd en vrezend voor een staatsgreep. Messalina, Silius en de feestgangers moesten de bruiloft met de dood bekopen. Dankzij de geschiedschrijving van Romeinse historici als Tacitus en Suetonius is Messalina berucht om haar zedeloze gedrag en staat ze bekend als een mee- dogenloze, seksueel onverzadigbare intrigante. In deze gedurfde biografie herwaardeert Honor Cargill-Martin een van de meest belasterde en onder schatte vrouwelijke figuren uit de oude geschiedenis. Ze ontdekt een intelligente en gepassioneerde vrouw die streed om haar positie te versterken in de overwegend mannelijke wereld – en daarin succesvol was. Messalina probeert de menselijkheid te herstellen van een vrouw van wie de biografie voorheen eenzijdig gekleurd was door politieke agenda’s en patriarchale machtsstructuren.

https://www.boekenwereld.com/arnout-van-cruyningen-de-koning-van-hispanje-9789401916431  of bestel hier het e-book

Over de auteur

Honor Cargill-Martin is auteur, classicus en kunsthistoricus. Ze studeerde klassieke archeologie en oude geschiedenis in Oxford. Momenteel werkt ze aan een proefschrift over politieke seksschandalen in het oude Rome aan Christ Church College in Oxford. Messalina is haar non-fictiedebuut.
Vertaald door Ruud van de Plassche. 


Wil jij ook wekelijks nieuws ontvangen over onder andere nieuwe geschiedenisboeken en acties? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief!