Nieuw: ‘Mijn moeders moed’ van Malka Levine

Vanaf vandaag is Mijn moeders moed van Malka Levine beschikbaar in de (online) boekhandel!

 

Over het boek

De twee jaar oude Malka en haar gezin schuilen tijdens de pogrom van augustus 1942 onder de vloerplanken van hun gettohuis. Wanneer de nazi’s het huis binnenvallen offert vader Moshe zich op zodat moeder Rivka en de kinderen niet gevonden zullen worden. Net voordat hij het luik in de vloer sluit zegt Moshe de laatste woorden die hij ooit tegen zijn vrouw zal uitspreken: Red de kinderen.

Mijn moeders moed is het waargebeurde verhaal van Malka en haar twee broers, die dankzij hun moeders vindingrijkheid en wilskracht de oorlog overleven. De verschikkingen die Malka tijdens de oorlog meemaakt zullen voor altijd bij haar blijven, maar zo ook iedereen die het gezin helpt en bovenal haar moeders moed.

Over de auteur

Malka Levine werd geboren in Polen (Oekraïne) maar verhuisde in 1948 naar Israël. Ze is weduwe, heeft twee kinderen en woont tegenwoordig in Nottingham. Ze verscheen in Malka’s Story, een documentaire over haar eerste bezoek aan Oekraïne sinds haar vertrek, en in de documentaire Getting Away With Murder(s), een onderzoek naar de vraag waarom zoveel daders van de Holocaust ongestraft bleven. Ze tekende haar levensverhaal met behulp van haar broer op in dit boek.

https://www.boekenwereld.com/arnout-van-cruyningen-de-koning-van-hispanje-9789401916431

of bestel hier het e-book 


Wil jij ook wekelijks nieuws ontvangen over onder andere nieuwe geschiedenisboeken en acties? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief!