Nieuw: Overleven in het riool van Lemberg

Overleven in het riool van Lemberg is nu beschikbaar in de (online) boekhandel! Het is het bijzondere en waargebeurde verhaal over een groep Joden die de Holocaust overleefde in het riool van Lemberg.

Over het boek

Overleven in het riool van Lemberg is het indrukwekkende verhaal van een groep Joodse mensen in de destijds Poolse stad Lemberg (tegenwoordig: Lviv) zich tijdens de Tweede Wereldoorlog verschuilden in het netwerk van riolen. Maar liefst veertien maanden lang zouden ze daarin overleven.

Ze leerden omgaan met het vuil, de duisternis, de ratten, het vocht en de wanhoop van de stad en het nabijgelegen concentratiekamp Janovska. Ze konden in leven blijven dankzij de hulp van een Poolse man, al kon ook hij niet voorkomen dat een deel van de Joodse mensen die zich schuilhielden in het riool stierf als gevolg van de omstandigheden. Aan het eind van de oorlog bleken diegenen die het hadden overleefd, vrijwel nog de enige Joodse mensen in de stad waren.

https://www.boekenwereld.com/arnout-van-cruyningen-de-koning-van-hispanje-9789401916431
Of bestel het e-book.

Over de auteur

Robert Marshall (1952) was schrijver, producent en regisseur van vele BBC-programma’s, waaronder All the King’s Men. Zijn boek Overleven in het riool van Lemberg, oorspronkelijk getiteld In the Sewers of Lvov, werd verfilmd als In Darkness.

_

Wil jij ook wekelijks nieuws ontvangen over onder andere nieuwe geschiedenisboeken en acties? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief!