Nieuw: Peter de Grote van Robert K. Massie

Met de Pulitzerprijs bekroonde biografie van Peter de Grote

In de herdruk van deze alomvattende biografie Peter de Grote schetst historicus Robert K. Massie een beeld van de invloedrijke tsaar tegen de achtergrond van het zeventiende- en achttiende-eeuwse Rusland en Europa. Massie gaat in op de persoon, zijn omgeving, zijn prestaties en zijn reizen. Peters verblijf in Nederland, toen nog de Republiek, en de relaties die hij daar vormde komen volop aan bod. 

Peter I Alexejevitsj Romanov, beter bekend als Peter de Grote, was van 1682 tot zijn dood in 1725 tsaar van Rusland. Een energieke maar complexe persoonlijkheid; wreed en koppig, doch genereus. Hij voerde tal van hervormingen door, onder meer op het gebied van religie, en transformeerde het middeleeuwse Rusland in een modern Rusland.

Robert K. Massie (1929-2019) was een prominent Amerikaans historicus. Hij studeerde aan Yale University en de universiteit van Oxford. Aanvankelijk werkte hij als verslaggever voor Newsweek en de Saturday Evening Post. In 1967 brak hij door met zijn boek over de laatste tsaar en tsarina van Rusland, Nicolaas II en diens vrouw Alexandra. Massie heeft een groot deel van zijn carrière gewijd aan de Romanovs, de tsarenfamilie die Rusland regeerde van 1613 tot 1917. Zijn biografie van tsaar Peter de Grote werd in 1981 bekroond met de Pulitzerprijs, en geldt nog altijd als de beste biografie van de legendarische tsaar.

https://www.boekenwereld.com/arnout-van-cruyningen-de-koning-van-hispanje-9789401916431

Of bestel het e-book.


Wil jij ook wekelijks nieuws ontvangen over onder andere nieuwe geschiedenisboeken en acties? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief!