Nieuw: Prins Willem II

Prins Willem II  van G.W. Kernkamp is vanaf nu beschikbaar in de boekhandel! In het boek vertelt prof. dr. G.W. Kernkamp het levensverhaal van de onbekendste Oranje-stadhouder uit de Nederlandse geschiedenis.

Over het boek

Prins Willem II werd geboren in de onstuimige periode die bekendstaat alsde Tachtigjarige Oorlog. Hij groeide op in pracht en praal, huwde op 14-jarigeleeftijd met een Engelse prinses en had een grootse toekomst in de jonge Republiek in het vooruitzicht. Maar nadat de Vrede van Münster (1648) een einde had gemaakt aan de strijd met de Spanjaarden, liepen de gemoederentussen de prins en de Hollandse regenten hoog op. De vrede was zo nadelig voor de ambities van Willem II, dat hij besloot over te gaan tot een staatsgreep. Deze putsch leverde echter niet het gewenste resultaat op en korte tijd later bezweek Willem II op 24-jarige leeftijd aan de pokken.

Acht dagen later werd zijn zoon Willem III geboren, de latere stadhouder van onder meer Holland en Zeeland en koning van Engeland, Schotland en Ierland. Ondanks het korte leven van de jonge prins en het gebrek aan bronnen weet Kernkamp hem uitstekend in de context van zijn turbulente tijd te plaatsen. In deze unieke biografische schets over de onbekendste Oranje-stadhouder wordt haarfijn uit de doeken gedaan welke omstandigheden hebben geleid tot het Eerste Stadhouderloze Tijdperk.

https://www.boekenwereld.com/arnout-van-cruyningen-de-koning-van-hispanje-9789401916431
Of bestel het e-book hier

_

Wil jij ook wekelijks nieuws ontvangen over onder andere nieuwe geschiedenisboeken en acties? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief!