Nieuw: Ravenna

Ravenna van Judith Herrin vanaf vandaag beschikbaar in de (online)boekhandel! Herrin beschrijft in Ravenna de geschiedenis van een smeltkroes.

https://www.boekenwereld.com/arnout-van-cruyningen-de-koning-van-hispanje-9789401916431

Of koop het e-book.

Over het boek

Aan het eind van de vierde eeuw na Christus verloor Rome steeds meer macht en in 402 koos Honorius, de keizer van het West-Romeinse Rijk, een nieuwe hoofdstad van het westen: Ravenna. In deze Noord-Italiaanse kuststad vermengden de Romeinse en Gotische culturen zich en kwamen politiek en kunsten tot bloei. Ravenna werd de brug tussen oost en west, een ontmoetingsplaats waar uiteenlopende volken elkaar troffen, en een smeltkroes van wetenschappers, ambachtslieden en religieuze leiders. De stad bruiste van creativiteit en bedrijvigheid en speelde zo een cruciale rol in de ontwikkeling van middeleeuws Europa.

In Ravenna vertelt Judith Herrin de persoonlijke verhalen van heersers, kroniekschrijvers en inwoners van de Italiaanse stad. Ondanks de geringe hoeveelheid bewaard gebleven bronnen weet Herrin in deze prachtig geïllustreerde biografie de geschiedenis van de stad én van de vroege middeleeuwen tot leven te brengen.

Bekroond met de Duff Cooper Prize voor beste non-fictieboek op het gebied van geschiedenis, biografie of politieke wetenschappen.

Over de auteur

Judith Herrin (1942) is een Britse historicus en archeoloog. Ze was als hoogleraar verbonden aan Princeton University en aan het King’s College London. In 2016 won ze de dr. H.A. Heinekenprijs voor historische wetenschap. Eerder verscheen van Herrin het boek Byzantium in het Nederlands.


Wil jij ook wekelijks nieuws ontvangen over onder andere nieuwe geschiedenisboeken en acties? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief!