Nieuw: Robrecht de Fries

Robrecht de Fries van Kees Nieuwenhuijsen is vanaf vandaag beschikbaar in de boekhandel! In deze biografie schetst hij een zo compleet mogelijk beeld van Robrecht en de tijd waarin hij leefde.

https://www.boekenwereld.com/kees-nieuwenhuijsen-robrecht-de-fries-9789401917490

Over het boek

Graaf Robrecht de Fries (r. 1071-1093) behoeft in Vlaanderen geen toelichting. Maar hoewel hij een cruciale rol heeft gespeeld in de geschiedenis van het graafschap Holland, weten nog maar weinig Nederlanders wie hij was. Hij dankte zijn bijnaam De Fries (‘De Hollander’, zouden we nu zeggen) aan zijn huwelijk met de weduwe van graaf Floris I van Holland. Robrecht nam zijn bruid mee naar Vlaanderen en plaatste haar zoon Dirk V in Holland op de troon. Dirk werd door de bisschop van Utrecht verdreven, maar Robrecht wreekte die daad, waarna Dirk zijn rechtmatige plaats weer kon innemen en diens nakomelingen nog meer dan twee eeuwen lang over het graafschap heersten.

Over de auteur

Dr. Kees Nieuwenhuijsen (1954) schreef in 2012 het bij Uitgeverij Verloren verschenen Ad Flaridingun, Vlaardingen in de elfde eeuw. De auteur studeerde aan de universiteiten van Utrecht en Rotterdam. Hij is amateurhistoricus en een actief re-enactor.


Wil jij ook wekelijks nieuws ontvangen over onder andere nieuwe geschiedenisboeken en acties? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief!