Nieuw: Sam en Henny

Sam en Henny is vanaf vandaag beschikbaar in de boekhandel! In dit boek beschrijft auteur Bart Wallet een eeuw aan orthodox-joodse familiegeschiedenis.

https://www.boekenwereld.com/arnout-van-cruyningen-de-koning-van-hispanje-9789401916431
Of bestel het e-book.

Over het boek

Aan de hand van het levensverhaal van het echtpaar Sam en Henny Eisenmann-Cohen, reconstrueert de auteur de Joods-orthodoxe geschiedenis van de twintigste eeuw. Het is een aaneenschakeling van liefdevolle, woelige en hartverscheurende gebeurtenissen. Wat er ook gebeurde in de afgelopen eeuw, met de Holocaust als absoluut dieptepunt en de oprichting van de staat Israël als hoogtepunt, Sam en Henny bleven zich wijden aan ‘de Joodsche zaak’. Wat dat inhield en waarom ze dat deden, blijkt uit deze soms ontroerende maar steeds fascinerende familiegeschiedenis.

 

Over de auteur

Bart Wallet (1977) is hoogleraar Joodse studies aan de Universiteit van Amsterdam, de eerste voltijds leerstoel voor joodse geschiedenis in Nederland. Ook is hij universitair docent politieke en religiegeschiedenis aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Aan de Universiteit van Amsterdam doceert hij Hebreeuws, Joodse Studies en Midden-Oostenstudies. Hij publiceerde diverse boeken op het terrein van joodse geschiedenis en religiegeschiedenis en talloze artikelen in nationale en internationale tijdschriften. Zo schreef hij onder meer Christendom en antisemitisme: tweeduizend jaar confrontatie.

Wil jij ook wekelijks nieuws ontvangen over onder andere nieuwe geschiedenisboeken en acties? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief!