Nieuw: Schildmaagd

Schildmaagd van Nancy Marie Brown is vanaf vandaag beschikbaar in de boekhandel! Het boek gaat over krijgsvrouwen in de Vikingtijd.

https://www.boekenwereld.com/nancy-marie-brown-schildmaagd-9789401917988

Over het boek

De geschiedenis van de Vikingen blijft tot de verbeelding spreken. Maar de rol van vrouwen daarin is doorgaans onderbelicht. In 2017 bewezen DNA-testen dat er ten minste één schildmaagd heeft bestaan: de krijgsvrouw die met haar wapens is begraven in graf Bj581 in de Vikingstad Birka, net buiten Stockholm. Nancy Marie Brown noemt haar Hervor, naar de befaamde schildmaagd uit de saga’s. De auteur maakt mede op basis van archeologische bronnen aannemelijk dat er wel degelijk krijgsvrouwen bestaan hebben die zij aan zij vochten met de Vikingen. ‘Schildmaagd’ van Nancy Marie Brown is niet alleen een belangrijk, maar ook een meeslepend en fraai geschreven boek.

Over de auteur

Nancy Marie Brown (1959) studeerde literatuurwetenschap aan Penn State University en specialiseerde zich in IJslandse saga’s en Arthurromans. Na een carrière als wetenschapsjournalist heeft ze zich toegelegd op het schrijven van boeken over de Noordse literatuur en geschiedenis.


Wil jij ook wekelijks nieuws ontvangen over onder andere nieuwe geschiedenisboeken en acties? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief!