Nieuw: Strijd voor de hertog

Strijd voor de hertog van Nicki Bullinga is vanaf vandaag beschikbaar in de boekhandel! Een superspannend historisch jeugdboek, over Gelre tijdens de Honderdjarige Oorlog.

https://www.boekenwereld.com/nicki-bullinga-strijd-voor-de-hertog-9789401917438

Of bestel het e-book

Over het boek 

Ries is een straatschoffie uit Grave (Brabant) en werkt met Tijmen, een slimme koopmanszoon, voor kasteelheer Wenemar van Kuyc. Als de Brabanders en Bourgondische huurlingen het Gelderse dorp Straelen plunderen en brandschatten, raakt de monnik Alwin gewond. Ries brengt hem in veiligheid bij Tijmen op het kasteel van Grave. De jongens ontdekken een machtsspel van edelen en monniken.

Nicki Bullinga schreef een levendig verhaal dat berust op ware gebeurtenissen rond het jaar 1388. Strijd voor de hertog is geschikt voor jongeren vanaf 12 jaar en beschrijft een uniek deel van de Nederlandse en Belgische geschiedenis.

Over de auteur

Nicki Bullinga (Amersfoort) is auteur van historische jeugdboeken. Haar lijfspreuk is: ‘Breng de geschiedenis tot leven’. Ze schreef eerder Het geheim van de grafheuvel, Honingkoeken en bliksemschichten en Het stein van Walraven.


Wil jij ook wekelijks nieuws ontvangen over onder andere nieuwe geschiedenisboeken en acties? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief!