Nieuw: Surapati

Surapati van Robin Raven is vanaf vandaag beschikbaar in de (online)boekhandel! Raven beschrijft het verhaal van een Balinese jongen, die van slaaf tot nationale held uitgroeit.

https://www.boekenwereld.com/robin-raven-surapati-9789401918930

Of bestel het e-book

https://www.boekenwereld.com/robin-raven-surapati-9789401918930

Over het boek

Het is de zeventiende eeuw. Het eiland Java is grotendeels in handen van de Nederlanders van de VOC. De Balinese Untung is een slaafgemaakte, maar heeft het als hoofdbediende relatief goed in het huis van zijn meester Pieter Cnoll. Alles verandert echter na de dood van Cnoll: een groot schandaal komt aan het licht en Untung belandt zwaargewond in de cel. In de gevangenis ontmoet hij Soenan Madi. De blinde, oude man vertelt Untung dat hij ooit vrij zal zijn, dat hij uitverkoren is en noemt hem Surapati, ‘moedig tot de dood’. Later, als vrij man, beseft Untung: Soenan Madi had gelijk. Surapati leeft!

Surapati is het spannende, waargebeurde levensverhaal van een man die veel rollen had: slaafgemaakte en regent, bediende en vrijheidsstrijder, vijand en held. Surapati stierf in 1706 tijdens een veldslag met de VOC. Hij wordt tot de dag van vandaag geëerd als Held van Indonesië. De auteur baseerde dit verhaal op VOC-bronnen en historische Javaanse Babads.

 

Over de auteur

Robin Raven werkte mee aan een speciale uitzending van Het Klokhuis over de Revolusi!- en de Slavernijtentoonstellingen in het Rijksmuseum. Eerder verscheen van hem bij Uitgeverij Omniboek De laatste reis van Garoeda.

 


Wil jij ook wekelijks nieuws ontvangen over onder andere nieuwe geschiedenisboeken en acties? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief!