Nieuw: Toetanchamon

Toetanchamon van Dick Harrison is vanaf vandaag beschikbaar in de (online)boekhandel! Harrison beschrijft in Toetanchamon het leven van de jonggestorven farao.

https://www.boekenwereld.com/arnout-van-cruyningen-de-koning-van-hispanje-9789401916431

Of koop het e-book.

Over het boek

In november 1922 stuitte Howard Carter op de verloren graftombe van de mysterieuze farao Toetanchamon, die in de veertiende eeuw v.Chr. over Egypte heerste. Het graf, inclusief de grote hoeveelheid extravagante grafvondsten, was bijna volledig intact en daarmee wereldnieuws. Dankzij deze ontdekking is de kennis over de oude Egyptenaren en hun doodscultuur enorm gegroeid. Het bekende dodenmasker van Toetanchamon is sindsdien hét symbool van het oude Egypte.

Aan de hand van het graf en de grafvondsten van Toetanchamon wijdt Dick Harrison uit over de farao en zijn familie, de oud-Egyptische cultuur en religie. Hij vertelt over farao’s, de verschillende dynastieën en de bestuurssystemen, en hij gaat in op het Egyptische volk, hun levenswijze en hun technologieën. Ook beschrijft Harrison het moderne fenomeen van egyptomanie, wat leidde tot roofzuchtige opgravingen, en hoe dit de westerse (pop)cultuur heeft beïnvloed. Dit rijk geïllustreerde boek geeft een
kleurrijk beeld van de oude Egyptenaren, hun land en hun gebruiken, en laat zien dat ze sinds hun ontstaan tot de dag van vandaag invloed hebben gehad op iedereen die toen en nu met hen in aanraking kwam.

Over de auteur

Dick Harrison is hoogleraar geschiedenis aan de Universiteit van Lund in Zweden. Hij schrijft blogs, artikelen, romans en non-fictieboeken en maakt tv-documentaires over Europese en Zweedse geschiedenis. Zijn werk is vertaald in het Deens, Noors, Duits en Nederlands. Eerder verschenen van Harrison bij Omniboek onder andere De Dertigjarige Oorlog en De Zwarte Dood.


Wil jij ook wekelijks nieuws ontvangen over onder andere nieuwe geschiedenisboeken en acties? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief!