Nieuw: Van Augustus tot Constantijn

Van Augustus tot Constantijn is vanaf nu beschikbaar in de (online) boekhandel! Barry Strauss schrijft op toegankelijk wijze over de complexe geschiedenis van Rome.

Over het boek Van Augustus tot Constantijn

Op 11 mei 330 vond de inwijding plaats van de nieuwe hoofdstad van het Romeinse Rijk: Constantinopel, ‘Stad van Constantijn’. Bijna vier eeuwen na Augustus, de eerste Romeinse keizer, vond Constantijn de Grote het rijk opnieuw uit. Historicus Barry Strauss bespreekt op meeslepende wijze tien van de invloedrijkste keizers en toont zo de totstandkoming van de bloeiende Romeinse cultuur. En daarmee ook van de hedendaagse westerse wereld, want de invloed van het rijk is nog steeds terug te vinden in onder andere de westerse talen, de rechtspraak en de architectuur.

In Van Augustus tot Constantijn representeert iedere keizer een belangrijke periode in de Romeinse geschiedenis. Van Augustus, de grondlegger van het Romeinse keizerrijk, via Tiberius en Trajanus tot Constantijn, de
tweede grondlegger. Ook de invloedrijke vrouwen in de keizerlijke families passeren de revue: van moeders en dochters tot echtgenotes en maîtresses. Strauss vertelt het verhaal van vier eeuwen Romeinse geschiedenis, waarvoor literatuur, inscripties, kunst en archeologie de basis vormen. Tien fascinerende biografi eën in hun historische context leggen de essentie van de Romeinse én hedendaagse cultuur bloot.

https://www.boekenwereld.com/arnout-van-cruyningen-de-koning-van-hispanje-9789401916431

Of bestel het e-book.

Over de auteur

Barry Strauss (1953) is hoogleraar geschiedenis aan Cornell University. Hij is auteur, eindredacteur van de boekenreeks ‘The Princeton History of the Ancient World’ en columnist. ‘Van Augustus tot Constantijn’ is zijn eerste titel die in het Nederlands verschijnt.

_

Wil jij ook wekelijks nieuws ontvangen over onder andere nieuwe geschiedenisboeken en acties? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief!