Nieuw: Van Hortense tot Amalia

Van Hortense tot Amalia is vanaf vandaag beschikbaar in de boekhandel! In het boek worden de geschiedenissen van negen Nederlandse koninginnen en één kroonprinses (Amalia) belicht.

https://www.boekenwereld.com/arnout-van-cruyningen-de-koning-van-hispanje-9789401916431

Of bestel het e-book

Over het boek

Vanaf haar achttiende jaar kan Amalia, de Prinses van Oranje, de tiende vrouw worden die in Nederland de titel van koningin zal dragen. Zes vorstinnen hebben die titel tot nu toe gedragen als echtgenote van de regerende koning, waaronder koningin Maxima. De eerste was de enige vrouw die geen Oranje trouwde: Hortense de Beauharnais. Zij werd in 1806 tegen wil en dank ‘Koningin van Holland’ aan de zijde van Lodewijk Bonaparte, een broer Napoleon. In de twintigste eeuw regeerden Wilhelmina, Juliana en Beatrix als staatshoofd. Alle geschiedenissen en Amalia’s toekomst als vorstin worden beschreven in dit boek.

Over de auteur

Arnout J.P.H. van Cruyningen werd in 1960 geboren te Kloetinge (Zeeland). Hij bezocht het Christelijk Gymnasium ‘Sorghvliet’ in Den Haag en studeerde Geschiedenis aan de Nijmeegse Radboud Universiteit. De ‘Algemene en Vaderlandse Geschiedenis der Nieuwere Tijden’ (1500-1900) vormde het hoofdvak en een van de bijvakken was Staats- en bestuursrecht. Arnout van Cruyningen is gespecialiseerd in dynastieke en staatkundige historie en heeft onder meer diverse boeken over het Huis Oranje-Nassau en de Nederlandse geschiedenis gepubliceerd. Recente publicaties zijn: De boekenkist van Hugo de Groot (2021); De Koning van Hispanje (2021); De Hanze (2019); Johan van Oldenbarnevelt (2019).

Wil jij ook wekelijks nieuws ontvangen over onder andere nieuwe geschiedenisboeken en acties? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief!