Nieuw: Verdwenen steden

Vanaf vandaag is Verdwenen steden van Philip Matyszak verkrijgbaar in de (online) boekhandel!

 

Philip Matyszak beschrijft in ‘Verdwenen steden’ de geschiedenis van 37 ‘vergeten’ steden; steden die ooit bloeiden maar op zeker moment van de kaart zijn verdwenen.

Over het boek

Soms kwam dat door oorlog, soms door een natuurramp, soms ook door onverklaarbare redenen. Van de verdronken stad Thonis aan de Egyptische kust tot aan de grotwoningen van Derinkuyu in Turkije, Philip Matyszak zet deze verdwenen steden weer op de kaart en vertelt hun verhaal, van stichting tot ondergang en herontdekking. Het schitterende overzichtswerk is volledig geïllustreerd.

https://www.boekenwereld.com/arnout-van-cruyningen-de-koning-van-hispanje-9789401916431

Lees een fragment

Bij afwezigheid van bomen bouwden de eilanders zowel hun huizen als hun meubels van steen. De tot dusver ontdekte huizen zien er allemaal vrijwel hetzelfde uit.

Het belangrijkste bouwmateriaal bestond uit de flagstones afkomstig uit de sedimentaire rotsen die hier van oorsprong voorkomen. Het lijkt erop dat de bouwers enigszins in de zijkant van de heuvel hebben gegraven zodat ze de muren door de aarde konden laten stutten, waarna ze de flagstones zonder specie op elkaar hebben gestapeld. Van de daken is niets teruggevonden, wat betekent dat ze moeten zijn gemaakt van organisch materiaal dat al duizenden jaren geleden is weggerot. Het zou kunnen dat de daken waren vervaardigd van zeewiermatten die met strooien touwen aan de stenen werden bevestigd. Deze zeer praktische techniek werd tot relatief recent toegepast door inwoners van de Orkney-archipel.

Over de auteur

Philip Matyszak is een bekende historicus en schrijver. Hij promoveerde in Oxford en doceert oude geschiedenis aan University of Cambridge. Matyszak schreef meer dan twintig boeken, voornamelijk op het gebied van de oudheid. Bij Uitgeverij Omniboek verschenen van hem Vergeten volkeren en Vijanden van Rome.


Wil jij ook wekelijks nieuws ontvangen over onder andere nieuwe geschiedenisboeken en acties? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief!