Nieuw: Vergeten Nederland

Vergeten Nederland van Gerard Kamp is vanaf vandaag beschikbaar in de (online) boekhandel. Dit is een prachtig fotoboek dat de periode rond 1900 in Nederland letterlijk kleur geeft.

https://www.boekenwereld.com/arnout-van-cruyningen-de-koning-van-hispanje-9789401916431

 

Over het boek

In het prachtige fotoboek ‘Vergeten Nederland’ geeft colorist Gerard Kamp het verleden letterlijk kleur. Spontane foto’s van mensen en hun omgeving waren zeldzaam aan het eind van de negentiende en het begin van de twintigste eeuw. Er werden toen voornamelijk statige portretfoto’s gemaakt. Maar fotografen als Jacob Olie en James Higson legden zich juist toe op het fotograferen van het leven van alledag. Gerard Kamp selecteerde uit hun en andere archieven de mooiste beelden, gemaakt zowel in de stad als op het platteland, en kleurde die pixel voor pixel in. De ingekleurde beelden zijn voorzien van korte essays, die het beeld in de tijd plaatsen. ‘Vergeten Nederland’ van Gerard Kamp is een levendig tijdsbeeld van de decennia voor en na 1900, een periode waarin Nederland voorgoed veranderde.

 

Over de auteur

Gerard Kamp is colorist en eigenaar van Coloriginals in Breda. Hij brengt kleur aan in historische foto’s en werkt exclusief voor galeries, musea en particulieren. Hij onderhoudt contact met Marina Amaral en Olga Shirnina – beiden grote namen in dit relatief nieuwe vak.

 


Wil jij ook wekelijks nieuws ontvangen over onder andere nieuwe geschiedenisboeken en acties? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief!