Nieuw: Vrouwen in kleur

Vrouwen in kleur van Dan Jones en Marina Amaral is een fascinerende verzameling ingekleurde foto’s van 200 opmerkelijke vrouwen, geportretteerd tussen 1850 en 1960.

 

Over het boek

Voor Vrouwen in kleur selecteerden historicus Dan Jones en kunstenares Marina Amaral 200 opmerkelijke vrouwen uit de geschiedenis. Hun oorspronkelijke zwart-witfoto’s, gemaakt tussen 1850 en 1960, zijn door Amaral ingekleurd. Daarmee brengt zij al deze vrouwen dichterbij. Alle foto’s zijn door Dan Jones voorzien van korte biografieën. Vrouwen in kleur toont vrouwen in allerlei facetten van het leven: op straat, op school, achter het stuur, aan de macht, in de wildernis, op het podium, tijdens de oorlog, op de winkelvloer, aan het sporten, als kunstenares en in witte jassen. Het boek bevat foto’s van over de hele wereld, inclusief Nederland en België. Het prachtige beeldmateriaal in Vrouwen in kleur is een ode aan de vrouw.

https://www.boekenwereld.com/arnout-van-cruyningen-de-koning-van-hispanje-9789401916431

 

Over de auteurs

Dan Jones (1981) is een Britse historicus, journalist, tv-presentator en schrijver. Hij schreef meer dan zeven boeken, waaronder De Tempeliers, De kruisvaarders en Vorsten van Albion. Samen met Marina Amaral maakte hij de fotoboeken De tijd in kleur en Wereld in vlammen.

Marina Amaral (1994) is een Braziliaanse kunstenares, die op een historisch verantwoorde manier zwart-witfoto’s pixel voor pixel inkleurt. Als autodidact doet ze uitvoerig onderzoek naar de werkelijke kleuren van toen en voegt ze een nieuw perspectief toe aan historische foto’s. Ze is onder andere bekend van het project Faces of Auschwitz.

 


Wil jij ook wekelijks nieuws ontvangen over onder andere nieuwe geschiedenisboeken en acties? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief!