Nieuw: Wereldcrisis van Geoffrey Parker

Wereldcrisis van Geoffrey Parker is vanaf vandaag beschikbaar in de boekhandel! Wereldcrisis gaat over de vraag: wat kan de geschiedenis ons leren over klimaatverandering? Geoffrey Parker heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar veranderingen in het klimaat halverwege de zeventiende Eeuw in Europa, Noord- en Zuid-Amerika, Afrika en Azië.

https://www.boekenwereld.com/arnout-van-cruyningen-de-koning-van-hispanje-9789401916431

Of bestel het e-book

Over het boek

De zeventiende eeuw was een bewogen periode. In Europa waren er welgeteld drie oorlogsvrije jaren en ook in andere werelddelen was het zeer onrustig. Hoewel delen van de Nederlanden in sommige opzichten een ‘gouden eeuw’ beleefden, was ook hier sprake van oorlog en politieke onrust. Epidemieën, hongersnood en geweld teisterden de hele wereld. Dit alles zorgde voor verwoestingen en zelfs een verloren generatie. Deze periode wordt ook wel de ‘Algemene Crisis’ genoemd. Wat vaak buiten beschouwing wordt gelaten is dat deze gebeurtenissen gepaard gingen met flinke klimatologische veranderingen.

In Wereldcrisis onderzoekt Geoffrey Parker de relatie tussen de rampspoed en de extreme weersomstandigheden van de zeventiende eeuw. Om deze Wereldcrisis te begrijpen duikt hij in verschillende soorten bronnen en wetenschappelijk bewijs. Hij toont aan dat het effect van weersomstandigheden op maatschappelijke, politieke en sociale omstandigheden groter is dan eerder gedacht, een les die vandaag de dag enorm actueel is.

Over de auteur

Geoffrey Parker (1943) is een befaamd historicus, gespecialiseerd in de geschiedenis van de zestiende en zeventiende eeuw, met name die van Spanje en de Nederlanden. Hij was hoogleraar aan universiteiten in Schotland, in Illinois en aan Yale en is nog altijd hoogleraar in Ohio. Eerder werden al zijn biografieën over Filips II en meest recent Karel V in het Nederlands vertaald.


Wil jij ook wekelijks nieuws ontvangen over onder andere nieuwe geschiedenisboeken en acties? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief!