Nieuw: Wie is Wie in de mythologie

Wie is wie in de mythologie is vanaf vandaag beschikbaar in de boekhandel! Het boek is een uitgebreid naslagwerk over de verschillende figuren uit de mythologie.

Over het boek 

Mythologieën spreken al eeuwenlang tot de verbeelding. Ze komen voor bij elke bevolkingsgroep of gemeenschap, van de Romeinse, Griekse en Scandinavische tot de Afrikaanse, Egyptische en Oosterse
mythologie. Vaak zijn het verhalen waarmee verklaringen worden gegeven voor grote gebeurtenissen in heden of verleden, of om te vertellen over de godenwereld, helden of het ontstaan van de wereld. Ook ons taalgebruik is er sterk door beïnvloed.

Maar wie zijn eigenlijk al die mythologische figuren? In Wie is wie in de mythologie worden vrijwel alle belangrijke personen uit de mythologie voor het voetlicht gebracht. Waar komen de uitdrukkingen ‘Dat is zijn achilleshiel’ en ‘tantaluskwelling’ vandaan? Wie was de moeder van Heracles? Wie is de Scandinavische god van de hemel en de donder? Wie is de Soemerische moedergodin? En hoe worden in de OudIndische mythologie de demonen en boze geesten aangeduid?

Dit handzame naslagwerk biedt een overzicht van Aatxe, een boze geest van de Basken, tot Brunhilde, een heldin uit de Germaanse sagenwereld, en van de West-Afrikaanse godheid en oplichter Eshu tot Zoe, de Babylonische stormgod. Dit boek is ideaal voor professionals die snel iets offline willen opzoeken, studenten, scholieren en iedereen die geïnteresseerd is in de mythologie.

https://www.boekenwereld.com/arnout-van-cruyningen-de-koning-van-hispanje-9789401916431

Of bestel het e-book

Wil jij ook wekelijks nieuws ontvangen over onder andere nieuwe geschiedenisboeken en acties? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief!