Nieuw: ‘Wolven in de winter’ van Dan Jones

Vanaf vandaag is Wolven in de winter van Dan Jones beschikbaar in de (online) boekhandel!

Over het boek 

26 augustus 1346. De Essex Dogs zijn levend maar niet ongeschonden uit de Slag bij Crécy gekomen. De mannen verlangen naar huis, maar koning Edward heeft andere plannen. Geen enkele Engelsman zal Frankrijk verlaten voordat de kleine havenstad Calais gevallen is. Wat volgt is een elf maanden durend beleg. De Dogs moeten zien te overleven in een wetteloos kamp, gevaarlijker dan welk slagveld dan ook, omringd door schijnheilige edelen en wrede piraten. Ze zullen erachter komen dat de oorlog nog lang niet voorbij is.

In Wolven in de winter keren de onvergetelijke personages uit De Essex Dogs terug voor een nieuwe epische campagne tijdens de Honderdjarige Oorlog. Het verhaal is een rauwe en tegelijkertijd humoristische verbeelding van het middeleeuwse militaire bestaan en brengt de veertiende eeuw heel dichtbij.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

https://www.boekenwereld.com/arnout-van-cruyningen-de-koning-van-hispanje-9789401916431

Of bestel het e-book

Lees hier alvast een fragment van Wolven in de winter 

De stank van rotte adem was voldoende om te weten wie het wapen vasthield. De Captain bleef stokstijf stilstaan. ‘Het spijt me, vriend,’ zei de stem van de bebaarde man. Waarna hij in de duisternis zijn voet hoog optilde en met zijn hiel tegen de zijkant van de rechterknie van de Captain beukte. De pijn boorde zich een weg door het been van de Captain. Hij beet op het puntje van zijn tong in een poging het niet uit te gillen. Zijn mond vulde zich met bloed. In het duister zag hij de Brouwer van Gent voor zich, zijn schedel opengespleten. Zijn ogen puilden net zo waanzinnig ver uit de oogkassen als de oogbollen van een gevild konijn. Zijn gebroken been begaf het en de Captain sloeg tegen de grond. Een paar handen grepen hem ruw onder de oksels beet. Een van die handen doorvoelde zijn tas en pakte er de kalfsleren beurs uit. Het bloed vloeide uit zijn mond. Voor zijn ogen dansten groene sterren. In het duister hoorde hij een tweede stem. Een vrouwenstem. ‘Dépêchez-vous!’ zei ze. ‘J’ai froid.’ Schiet op. Ik heb het koud.

De Captain hoestte en kwijlde nog meer bloed. Er schoven nu armen onder zijn oksels die hem ruw omhooghesen. Bij elke ruk schoot er een felle pijn door zijn knie. De armen sleepten hem vijftien passen achteruit, tot hij de reling van de brug in zijn rug voelde drukken. Hij werd zich bewust van een gezicht naast dat van hem, van een mond met een nieuwe geur. De mond van een vrouw.

Over de auteur

Dan Jones (1981) is een Britse historicus, journalist, tv-presentator en schrijver. Hij schreef meer dan zeven boeken, waaronder De Tempeliers, De kruisvaarders en Vorsten van Albion. Samen met Marina Amaral maakte hij de fotoboeken De tijd in kleur en Vrouwen in kleur. In 2023 verscheen zijn fictiedebuut De Essex Dogs.

Alle boeken van de auteur vind je hier.


Wil jij ook wekelijks nieuws ontvangen over onder andere nieuwe geschiedenisboeken en acties? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief!