Nieuw: Wolventijd van Tore Skeie

Vanaf vandaag is Wolventijd van Tore Skeie beschikbaar in de boekhandel. Skeie won met dit boek de Sverre Steen-prijs, de belangrijkste geschiedenisprijs van Noorwegen.

Over het boek

De Noorse historicus Tore Skeie reconstrueert op basis van saga’s en kronieken meerdere eeuwen van gedeelde Anglo-Saksische en Scandinavische geschiedenis rondom de Noordzee en plaatst daarmee die van de Vikingen in een bredere Europese context. Van de woeste Noordse fjorden tot aan de welvarende steden van Andalusië, Skeie brengt de expansiedrift, geopolitiek en machtsspelletjes in kaart.

In 1015 landt de Deense koningszoon Knoet met een groot leger in Engeland en maakt zichzelf meester van de Engelse troon. Knoets Noordzeerijk van Engeland, Noorwegen en Denemarken lijkt definitief gevestigd. Olaf Haraldsson, een geducht Viking die langs de kusten van Europa al een zekere reputatie had opgebouwd, gooit roet in het eten door zichzelf tot koning van Noorwegen uit te roepen. Er begint een kat-en-muisspel met wisselende bondgenootschappen tussen de twee mannen die steeds opnieuw de strijd met elkaar aangaan. Wolventijd is een spannende reis door een turbulente periode waarin geweld, brutaliteit en vernietiging heersen.

https://www.boekenwereld.com/arnout-van-cruyningen-de-koning-van-hispanje-9789401916431


Wil jij ook wekelijks nieuws ontvangen over onder andere nieuwe geschiedenisboeken en acties? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief!