Nieuw: ‘Zijn strijd’ van Roger Moorhouse

Roger Moorhouse beschrijft in Zijn strijd een bewogen en vormende periode in het leven van Adolf Hitler: zijn gevangenschap in de Landsberg-gevangenis. Deze periode bleek de opmaat tot een van de grootste verschrikkingen uit de geschiedenis. Vanaf vandaag is Zijn strijd van Roger Moorhouse beschikbaar in de boekhandel.

Over het boek Zijn strijd

Toen Hitler na zijn mislukte staatsgreep, de Bierkellerputsch op 8 en 9 november 1923, in de Landsberg-gevangenis terechtkwam, werd verwacht dat hij weer in de obscuriteit zou verdwijnen. Niets bleek minder waar. Tijdens zijn rechtszaak werd het de terneergeslagen Hitler duidelijk dat hij de publiciteit kon gebruiken om aanhang te verwerven, wat resulteerde in een nieuwe vastberadenheid. In het jaar dat Hitler in Landsberg doorbracht, werkte hij het nazigedachtegoed verder uit. Hij ontving vrienden en bewonderaars, behield de controle over zijn partijgenoten en dicteerde zijn manifest Mein Kampf (Mijn strijd) aan vertrouweling Rudolf Hess. Hitlers gevangenschap bleek de opmaat tot een van de grootste verschrikkingen uit de geschiedenis. Met Zijn strijd schreef Moorhouse een toegankelijk boek over deze vormende periode in Hitlers leven. Het boek is rijkelijk voorzien van beeldmateriaal.

Roger Moorhouse (1968) publiceerde eerder in Nederland het boek Hitler, de aanslagen (2007). De vloeiend Duits sprekende Moorhouse is specialist op het gebied van Hitler en het Derde Rijk. Hij publiceerde onder andere in The Independent, Financial Times, History Today en BBC History Magazine.

https://www.boekenwereld.com/arnout-van-cruyningen-de-koning-van-hispanje-9789401916431

Of bestel hier het e-book


Wil jij ook wekelijks nieuws ontvangen over onder andere nieuwe geschiedenisboeken en acties? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief!